Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

Musikk

MUSIKK I KIRKEN
Musikk er en viktig stemningsfaktor, og er med på å skape den rette atmosfæren i bryllupet. Skal dere gifte dere i kirken, så har det blitt veldig vanlig å leie inn en solist som fremfører musikk som har stor betydning for brudeparet. I de fleste tilfeller bestemmer brudeparet dette sammen, og i andre tilfeller leier den ene parten inn en musiker for å overraske sin kjære. Som et alternativ til en profesjonell kirkesanger, så er det også er mulig å leie inn instrumentale solister, f.eks. en som spiller trompet, fele eller saksofon. Det er viktig at dere avtaler dette med kirken, da dere må følge spesielle retningslinjer. Disse retningslinjene kan være forskjellige fra kirke til kirke.

Når det gjelder salmene som synges i kirken, så er det mange som trykker opp tekstene i bryllupsprogram. Bryllupsprogrammet blir delt ut av kirketjener i kirken.
                                                                                     

salmer

 

              De mest brukte salmene i bryllup er:

              Kjærlighet er lysets kilde
               Å leva det er å elska
               Kjærlighet fra Gud   


 

 

MUSIKK I SELSKAPSLOKALET
 Mange velger også å leie inn musikere til bryllupsfesten på kvelden. I noen tilfeller ser vi at det blir leid inn musikere som spiller under aperitiffen, og deretter som taffelmusikk under middagen. Etter middagen er det veldig vanlig å leie inn enten et band, eller en DJ. Tenk nøye gjennom hva slags selskap dere ønsker, og om det er mulig å spille musikk i lokalet dere skal ha bryllupsfesten i. Det er også restriksjoner på hvor lenge dere kan spille musikk.

SANGER I SELSKAPET  
I Norge er det er vanlig å ha sanger under middagen, og har man utenlandske gjester er dette en eksotisk tradisjon for de. Mange velger å skrive sanger selv, eller man kan kjøpe sanghefter, eller få profesjonelle byråer til å skrive de. Mange synes det er lettere å skrive en sang som skal fremføres i fellesskap, enn å skrive en tale de må lese opp selv.