Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

Klær til henne

Mange blir usikre når det står gallaantrekk eller aftenantrekk i invitasjonen. Vi gir derfor en kort innføring her for å gjøre det enklere også for dere som skal være gjester i bryllupet!  Brudekjolen

Gallakjole / kjole og hvitt
Da skal du bære en fotsid kjole med utringning, eller en pen kjole uten skulderbånd. Åpne selskapssko som står i stil med antrekket, og strømper (ikke bar hud). Man bærer en liten selskapsveske helst uten rem som matcher skoene eller kjolen. Noen ønsker å bære hansker, og de skal rekke opp til albuen. Har kjolen lange ermer, skal hanskene dekke håndleddet.

Pynt deg gjerne med flotte smykker som passer til kjolen! Hatt brukes vanligvis ikke! Som ytterplagg brukes pels, frakk, stola og festcape.

Når man bærer gallakjole bruker man vanligvis ikke en vanlig klokke, da må det eventuelt være et elegant smykkeur.

Aftenantrekk / mørk dress
Dette er ikke så konservativt som gallaantrekk, og antrekket du bærer følger gjerne dagens mote. Du skal enten bære en fotsid kjole eller et antrekk som når til leggen eller kneet. Kjolen kan gjerne være todelt. Du kan også bære en elegant buksedress. Sko som matcher antrekke og pene strømper og en stilig liten konvoluttveske.

Pynt deg med flotte smykker som matcher antrekket.

Husk at dette er brudeparets dag, og at brudeparet er festens midtpunkt. Gjester bør unngå svart, knallrød og hvit kjole i bryllup.