Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

Siste innlegg

Valg av gifteringer

08 desember 2015

Valg av ringer er både spennende og viktig, enten de er til forlovelsen eller gifteringer til bryllupet. Ringene er et symbol og bekreftelse på hva man har lovet hverandre, og kjærligheten

Tradisjoner rundt forlovelsesringene 
Forlovelsesringen ble kjent som et symbol på kjærlighet og forpliktelse da erkehertug Maximillian av Østerrike ga Maria av Burgund en diamantring til deres forlovelse. I enkelte land er det fortsatt slik at det kun er bruden som får en diamantring som brukes, mens det andre steder er vanlig med en ring til han og en til henne. Diamantringen ble brukt tradisjonelt ved frieri og som morgengave.

Foto: Studio Vest

De gamle egypterne brukte sin forlovelsesring på venstre ringfinger, da de mente at denne hadde en blodåre rett til hjertet – kjent som ”Vena Amoris” eller ”Kjærlighetsåren”. Hvilken hånd man bærer ringen på, varierer fra land til land. I Sverige og mange andre land bæres ringene på venstre hånd, mens i Norge bærer vi den på høyre hånd

Trenden nå viser at ringene ofte er tykkere og kraftigere, det vil si mer gull og verdi i hvert par med ringer. Tradisjonelt har gult gull vært den fargen mange velger, men hvitt gull er blitt mer og mer populært. Nå kommer Rosègullet (rosatonet gull) stadig sterkere på det norske markedet, og bringer en varmere tone inn i rekken av gullfarger. Denne egner seg godt til lys, nordisk hud. En kombinasjon av de forskjellige gullfargene er også et spennende alternativ og gir gode muligheter for eget design. Flere og flere brudepar ønsker å ha ringer som er mer personlige og praktiske for akkurat de, og derfor går mange par til en gullsmed og får laget sin egen kjærlighetsring.

Foto: Studio Vest
Diamanter i ringen har blitt veldig vanlig, enten det er en større diamant, en hjerteformet diamant eller flere små diamanter på samme ring. Menn velger ofte en enklere utgave, men med samme design som hennes. Man ser nå at trenden også hos menn er ringer med diamant. Som gullet, har også diamantene flere spennende farger. Oftest blir de hvite eller fargeløse diamantene  valgt, men ønsker man en litt tøffere og maskulin ring, velger man ofte en diamant som er champagnefarget, sort eller cognac farget. 

Leter du etter gifteringer, så besøk gjerne vår leverandørguide ved å klikke her.

 

Foto: Studio Vest