Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

FAQ - bryllup i utlandet


Hva er forskjellen mellom vielse, seremoni og velsignelse?
Når vi skriver vielse, mener vi en kirkelig eller borgelig vielse som er gyldig i det landet den gjennomføres, og som også vil godkjennes her hjemme i Norge. Vielser foretas via ambassader, sjømannskirker eller lokale kirker eller rådhus. Reglene for vielse er ulike fra land til land, og område til område - her vil vi gi dere oppdatert informasjon om hva som er mulig. Hvis en eller begge ikke er norske statsborgere, kan andre regler gjelde.

En symbolsk seremoni eller velsignelse (forbønn) vil være nesten identisk med en vielse, men er ikke en gyldig (godkjent) vielse. Noen par velger dette alternativet for å slippe papirarbeid, eller for å kunne ha en seremoni på steder som ikke tilbyr vielse. De gifter seg da borgelig hjemme i Norge før avreise for å få papirene i orden, men har en full seremoni i utlandet. Fordelen er at slike seremonier kan gjennomføres nesten over alt (hage/strand/slott for eksempel), og kan skreddersys slik at den blir mest mulig personlig. "Velsignelse" brukes om en slik seremoni som er gjennomført av en prest.
vielse 1
Er vielsen gyldig?
Alle vielser vi arrangerer blir godkjent hjemme i Norge. Unntaket er hvis dere selv velger å kun ha en symbolsk seremoni (se punktet ovenfor).

Vielse i norsk ambassade eller sjømannskirke blir automatisk godkjent i Norge i etterkant. For andre vielser vil dere motta en ekteskapsattest som dere fremviser for folkeregistret etter at dere kommer hjem. Vær oppmerksom på at alle attester må være påført apostillestempel, og at de i noen tilfeller må oversettes til norsk/engelsk.

Er dere tilstede under bryllupet?
Det varierer fra bryllup til bryllup hva brudeparet ønsker. Ofte har vi lokale samarbeidspartnere som er tilstede på bryllupsdagen. Dersom brudeparet ønsker det, kan vi reise ut, og være tilstede under bryllupet. Priser for dette er på forespørsel, og dette må bestilles tidlig for å sikre at vi er tilgjengelige på denne datoen. 

Hva inkluderer honoraret deres?
Vårt honorar inkluderer all jobb vi gjør i forbindelse med bryllupet. Vi vil hente inn tilbud og gjøre alle bestillinger for dere, og er selvfølgelig tilgjengelig hele veien for å gi dere gode råd. Ta kontakt med oss for å få tilsendt vår kontrakt som viser alle våre betingelser og priser.

Hva koster et bryllup?
Hva et bryllup koster avhenger av mange ting, og avhenger av hva brudeparet vil. Et gourmetmiddag på et slott vil naturlig nok koste mer enn en uformell fering på en lokal strandrestaurant. Hvor mange ulike tjenester dere bestiller øker naturlig nok også budsjettet. Vi kan gi dere prisoverslag basert på tidligere bryllup vi har arrangert. Noen land er tradisjonelt rimeligere enn andre (for eksempel Hellas og Spania)

Vi tlibyr bryllup på ulike steder, som passer ulike budsjett, ønsker og smak. La oss hjelpe dere!

Hvem betaler hva?
Det vanligste er at gjestene selv betaler for reise og opphold, mens brudeparet dekker kostnadene ved felles aktiviteter og måltider under oppholdet. Det er selvfølgelig opp til hvert brudepar hva de ønsker og har mulighet til å gjøre.

Vi har et begrenset budsjett - hva bør vi tenke på da?
Den posten på budsjettet det er enklest å spare inn på er ved å begrense antall gjester. Kuvertprisen (mat og drikke) er nesten alltid den største utgiften for brudeparet. En vielse på en norsk ambassade er gratis. Reis utenfor høysesong og skoleferier for å finne billigere flybilletter og hotellrom. Ellers gjelder det å finne de riktige stedene for måltider og overnatting.