Bryllup i Norge og i utlandet med Brudepikene - din bryllupsarrangør

Bryllupskake


Bryllupskaken oppsto som et fruktbarhetssymbol. Opprinnelig var bryllupskaken hvetekjeks, for hvete symboliserte fruktbarhet. Den skulle deles i små biter og gis til brudgommen som hadde som plikt å kaste dem over hodet på bruden. Jo flere biter kaken delte seg i, jo større var parets muligheter til å få mange barn. Heldigvis er denne tradisjonen en saga blott. Bruden tar nå en kniv og skjærer opp kakestykker til alle gjestene. Brudgommens hånd styrer hennes. Alle gjestene må spise for på den måten sørge for at ekteskapet blir barnerikt.

Bryllupskaken inntas etter middag og brudevals.

Bryllupskaken skal være midtpunktet på kakebordet. Noen har marsipan bryllupskake i flere etasjer pyntet med samme farger og blomster som brudebuketten. Er det mange gjester her de ofte en bryllupskake med frisk frukt ved siden av. Noen velger ikke marsipan i det hele tatt, men bruker kaker pyntet med frisk frukt,eller bryllupskake med sjokolade eller mousse. Det har også blitt veldig vanlig med cupcakes som bryllupskake.
Det er ingen regler for hvordan en bryllupskake skal se ut, det går mest på hva brudeparet og gjestene liker.

husk å ta hensyn til gjester med spesielle allergier.

Besøk ett av våre konditorier/bakerier i leverandørguiden - de har spesialisert seg på bryllupskaker. Besøk også vårt billedgalleri på Pinterest (du logger deg inn via din Facebook eller twitterkonto). 

 

Linker:

Har du hørt om naked wedding cakes?

Cakepops og makroner